loading spinner
Losse bits en bithouders

Omdat de nieuwe generatie machines steeds krachtiger werden, vlogen de bitjes je letterlijk om de oren, met name toen de slagschroefmachines ten tonele verschenen, ook wel impact-machines genoemd.

Daarom heeft WERA de geometrie en de materiaaleigenschappen van de bits voor elk schroefprofiel uitvoerig onderzocht. Dit heeft geresulteerd in het Im...

Omdat de nieuwe generatie machines steeds krachtiger werden, vlogen de bitjes je letterlijk om de oren, met name toen de slagschroefmachines ten tonele verschenen, ook wel impact-machines genoemd.

Daarom heeft WERA de geometrie en de materiaaleigenschappen van de bits voor elk schroefprofiel uitvoerig onderzocht. Dit heeft geresulteerd in het Impaktor-systeem. Speciaal ontwikkelde bits met in het midden een aangepaste torsiezone om de extreme piekbelasting op te vangen, daarnaast zijn alle bits voorzien van Diamant Coating zodat de bit zich als het ware in de schroef vast bijt. 

Meer

Losse bits en bithouders Er zijn 137 producten

Subcategorieën

Diamond Coated Bits(BDC)

Bits met diamant-coating. "Best You Can Get"

Grootste probleem met machinaal schroeven is gebrek aan grip. Gevolg uit de schroefkop schieten, met als resultaat, beschadigde schroefkop en bit. De met een speciale techniek aangebrachte ultra dunne laag diamantpoeder zorgt er voor dat de bit zich als het ware vast "bijt" in de schroef. Door deze extreme grip wordt de schroef ontlast. De "Cam-Out"-kracht, ook wel aanpersdruk genoemd, van de gebruiker wordt op deze manier voor een groot deel ontlast. Daarnaast wordt de door WERA ontwikkelde "bi-torsion"-techniek de piekbelasting van de bit gereduceerd met 20% zodat hij minder snel beschadigd wordt en de levensduur ten goede komt. 

Impact Bits(IMP)

Door de grote populariteit van de slagschroefmachines heeft WERA een speciale bit ontwikkeld, de zogenaamde Impaktor-bit, die de piekkrachten kan weerstaan die ontwikkeld worden bij elke klap die de slagschroefmachine uitdeelt. Door een combinatie van een bepaalde legering en behandeling van het middenstuk van de bit, wordt een torsiezone gecreëerd waar de piekbelasting wordt opgevangen en de bitpunt wordt ontlast , met als gevolg een veel langere levensduur voor de bit.

RVS Bits

WERA heeft speciale bits ontwikkeld van roestvrij staal(RVS), met dezelfde kwaliteit als hun beste bitjes. Door het gebruik van RVS-bits wordt het ontstaan van vliegroest(zie rechter foto) op RVS-schroeven of RVS-oppervlakten voorkomen. Kortom, als je RVS bewerkt gebruik dan ook gereedschap van RVS.


 

TORX® HF Bits met...

Het WERA TORX®HF-profiel(HF=vasthoudfunctie) heeft een speciale geometrie. Door een geoptimaliseerde pasvorm en de hiermee ontstane klemkracht, worden TORX®-schroeven, die volgens de specificaties van "Acument Global Technologies" zijn vervaardigd, veilig op de punt van het gereedschap gehouden. Ideaal voor werkzaamheden in krappe ruimtes.

Z-bits, Taai-harde bits

De Z-bits, zijn de taai-harde bits van WERA. Super sterk en gunstig geprijsd.

ASSY®-bits

ASSY®-bits lijken in zekere mate op TORX, maar zijn wat fijner van structuur. 

Würth, een grote schroeffabrikant, dweept nogal met deze variant, onder meer door een betere grip. Er zijn vier varianten, te weten 10, 20, 25 en de 30. Assy-schroeven met een TORX-bitje vastschroeven lukt vaak wel maar omgekeerd niet. Conrad heeft een gelijke schroef op de markt, maar daar noemen ze het HOX-aandrijving maar is exact hetzelfde als ASSY.

Dopbits

Dopbit, ook wel steeksleutelinzetstuk voor buitenzeskant-schroeven met 1/4"zeskant-aandrijving. Verkrijgbaar in drie varianten. Magnetisch en niet-magnetisch. waarvan de niet-magnetische zowel in staal als RVS. Voor alle varianten metrisch(mm) en Imperial(inches). Ideaal voor snel indraaien van moeren en bouten alsmede houtfretten.

Bithouders

Diverse WERA bithouders.

per pagina

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 4.50

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls, extra lang, 75 mm en voorzien van sterke magneet. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is. En kan door z'n ronde as direct in de boorkop.

€ 8.25

Razendsnel vervangen van bits zonder extra gereedschap. Eén-hand bediening. Met vrijlopende huls voor soepele geleiding van het schroefgereedschap. Ook ideaal voor werkzaamheden boven het hoofd.

€ 13.75

WERA heeft speciale bits ontwikkeld van roestvrij staal(RVS), met dezelfde kwaliteit als hun beste bitjes. Door het gebruik van RVS-bits wordt het ontstaan van vliegroest(zie rechter foto) op RVS-schroeven of RVS-oppervlakten voorkomen. Kortom, als je RVS bewerkt gebruik dan ook gereedschap van RVS. Daarom adviseert WERA dan ook om bithouders te gebruiken...

€ 18.25

De Impaktor bithouder met ringmagneet houdt extra lange en zware schroeven stevig vast. Hiermee word het razendsnel en veilig aanzetten van de schroef mogelijk. Ideaal voor het werken boven het hoofd. Zou de magneet niet nodig zijn b.v. bij werken met metaal, kan deze uit het schroefbereik gehaald en hiermee „uitgeschakeld” worden. Gebruik bij voorkeur...

€ 21.00

Flexibele bithouder, onmisbaar als je op onmogelijke plekken moet schroeven.

€ 18.00

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. dit is een exta lange uitvoering van maar liefst 200 mm. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 13.95

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. dit is een exta lange uitvoering van maar liefst 300 mm. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 15.95

Extra korte bit-handhouder met krachtige permanente magneet die de bits muurvast in het gereedschap houdt.

€ 9.95

WERA kruis-bit PH 1.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA kruis-bit PH 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA kruis-bit PH 3.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA phillips kruis-bit 50 mm PH 2. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 4.25

WERA phillips kruis-bit 50 mm PH 3. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 4.25

WERA kruis-bit pozidriv PZ 1.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA kruis-bit pozidriv PZ 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA kruis-bit pozidriv PZ 3.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.75

WERA kruis-bit pozidriv PZ 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. Kan door z'n lengte ook zonder adapter/bit-houder gebruikt worden.

€ 4.25

WERA kruis-bit pozidriv PZ 3.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. Kan door z'n lengte ook zonder adapter/bit-houder gebruikt worden.

€ 4.25

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 3 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 4 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 5 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 6 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 4 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. Met of zonder bithouder te gebruiken.

€ 4.95

ERA inbus(zeskant/hexa)-bit 5 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. Met of zonder bithouder te gebruiken.

€ 4.95

WERA inbus(zeskant/hexa)-bit 6 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. Met of zonder bithouder te gebruiken.

€ 4.95

WERA Torx TX10x25 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA Torx TX15x25 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA Torx TX20x25 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25

WERA Torx TX25x25 mm. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 3.25
Toont 1 - 30 van de 137 items