loading spinner
Losse bits en bithouders

Omdat de nieuwe generatie machines steeds krachtiger werden, vlogen de bitjes je letterlijk om de oren, met name toen de slagschroefmachines ten tonele verschenen, ook wel impact-machines genoemd.

Daarom heeft WERA de geometrie en de materiaaleigenschappen van de bits voor elk schroefprofiel uitvoerig onderzocht. Dit heeft geresulteerd in het Im...

Omdat de nieuwe generatie machines steeds krachtiger werden, vlogen de bitjes je letterlijk om de oren, met name toen de slagschroefmachines ten tonele verschenen, ook wel impact-machines genoemd.

Daarom heeft WERA de geometrie en de materiaaleigenschappen van de bits voor elk schroefprofiel uitvoerig onderzocht. Dit heeft geresulteerd in het Impaktor-systeem. Speciaal ontwikkelde bits met in het midden een aangepaste torsiezone om de extreme piekbelasting op te vangen, daarnaast zijn alle bits voorzien van Diamant Coating zodat de bit zich als het ware in de schroef vast bijt. 

Meer

Losse bits en bithouders Er zijn 322 producten

Subcategorieën

Diamond Coated Bits(BDC)

Bits met diamant-coating. "Best You Can Get"

Grootste probleem met machinaal schroeven is gebrek aan grip. Gevolg uit de schroefkop schieten, met als resultaat, beschadigde schroefkop en bit. De met een speciale techniek aangebrachte ultra dunne laag diamantpoeder zorgt er voor dat de bit zich als het ware vast "bijt" in de schroef. Door deze extreme grip wordt de schroef ontlast. De "Cam-Out"-kracht, ook wel aanpersdruk genoemd, van de gebruiker wordt op deze manier voor een groot deel ontlast. Daarnaast wordt de door WERA ontwikkelde "bi-torsion"-techniek de piekbelasting van de bit gereduceerd met 20% zodat hij minder snel beschadigd wordt en de levensduur ten goede komt. 

Impact Bits(IMP)

Door de grote populariteit van de slagschroefmachines heeft WERA een speciale bit ontwikkeld, de zogenaamde Impaktor-bit, die de piekkrachten kan weerstaan die ontwikkeld worden bij elke klap die de slagschroefmachine uitdeelt. Door een combinatie van een bepaalde legering en behandeling van het middenstuk van de bit, wordt een torsiezone gecreëerd waar de piekbelasting wordt opgevangen en de bitpunt wordt ontlast , met als gevolg een veel langere levensduur voor de bit.

BiTorsion-bits(BTZ)

Belastingpieken zijn de voornaamste oorzaak van vroegtijdige slijtage en beschadiging van bit en schroef. De BiTorsion voorkomt dit. Door een gerichte warmtebehandeling van de schacht van de bit na het hardingsproces wordt een torsiezone gecreëerd in de schacht die de piekklappen opvangt door te torderen en de piek energie omzet in kinetische energie(warmte).

Daarnaast zijn de Bi-Torsion bits voorzien van het zogenaamde "Take it easy" toolfinder. Waarbij de bits op de schacht een kleurcodering en een maatcode hebben zodat je makkelijk de juiste bit kunt herkennen.

RVS Bits

WERA heeft speciale bits ontwikkeld van roestvrij staal(RVS), met dezelfde kwaliteit als hun beste bitjes. Door het gebruik van RVS-bits wordt het ontstaan van vliegroest(zie rechter foto) op RVS-schroeven of RVS-oppervlakten voorkomen. Kortom, als je RVS bewerkt gebruik dan ook gereedschap van RVS.


 

TORX® HF Bits met...

Het WERA TORX®HF-profiel(HF=vasthoudfunctie) heeft een speciale geometrie. Door een geoptimaliseerde pasvorm en de hiermee ontstane klemkracht, worden TORX®-schroeven, die volgens de specificaties van "Acument Global Technologies" zijn vervaardigd, veilig op de punt van het gereedschap gehouden. Ideaal voor werkzaamheden in krappe ruimtes.

Z-bits en TZ-bits

De Z-bits, zijn de taai-harde bits van WERA. Super sterk en gunstig geprijsd. TZ-bits ziijn 

daarnaast ook nog voorzien van een torsie-zone. Reduceren de piekspanning. Gevolg:

langere levensduur voor de bit.

WERA...

Voordeelverpakking, groter aantal, dus gunstiger prijs.

TORX® BO Veiligheids...

Hoogwaardige bits voor binnen-TORX®-schroeven. Door een boring in het bit resp. een lip aan de TORX® BO-schroef wordt ongeoorloofd losdraaien voorkomen. Veiligheidsschroefbevestiging. Extreem hard, voor universeel gebruik. 1/4" zeskant, passend in houders conform DIN ISO 1173-D 6,3.

TORX PLUS® Bits

In vergelijking tot het ‘normale’ TORX®-profiel wordt een vergroting van de 6 zijden die zorgen voor overdracht van het draaimoment tussen gereedschap en schroef verkregen middels een ellipsvormige profielopbouw in tegenstelling tot de normale ronde opbouw. Daardoor wordt de uitgeoefende kracht bij het schroeven over grotere vlakken verdeeld. Er worden nu hogere draaimomenten overgedragen, terwijl de levensduur van schroef en gereedschap extra worden verhoogd.

IPR TORX PLUS® bits...

Een 5-flanken TORX PLUS®-profiel met boring. Dit overbrengingsprofiel heeft één flank minder dan de standaard  TORX PLUS®-schroeven. Dit is om niet-geautoriseerd loshalen van veiligheids schroeven te voorkomen. Deze schroeven zijn niet met de gangbare gereedschappen te openen.

J-bits. Phillips,...

J staat voor Japan.J-bits zijn hoogwaardige bits, geoptimaliseerd voor Aziatische PH-schroeven. Uitermate geschikt voor gebruik op plaatsen waar zeer weinig plaats is conform de Japanse Camera Industrial Standard(JCIS). Extreem hard, voor universeel gebruik. 1/4" zeskant, passend in houders conform DIN ISO 1173-F 6,3.

ASSY®-bits

ASSY®-bits lijken in zekere mate op TORX, maar zijn wat fijner van structuur. 

Würth, een grote schroeffabrikant, dweept nogal met deze variant, onder meer door een betere grip. Er zijn vier varianten, te weten 10, 20, 25 en de 30. Assy-schroeven met een TORX-bitje vastschroeven lukt vaak wel maar omgekeerd niet. Conrad heeft een gelijke schroef op de markt, maar daar noemen ze het HOX-aandrijving maar is exact hetzelfde als ASSY.

Dopbits

Dopbit, ook wel steeksleutelinzetstuk voor buitenzeskant-schroeven met 1/4"zeskant-aandrijving. Verkrijgbaar in drie varianten. Magnetisch en niet-magnetisch. waarvan de niet-magnetische zowel in staal als RVS. Voor alle varianten metrisch(mm) en Imperial(inches). Ideaal voor snel indraaien van moeren en bouten alsmede houtfretten.

Bithouders

Diverse WERA bithouders.

Inbus kogelkop/bolkop-bit

De inbus/zeskant is afgerond zodat je onder een hoek toch kunt schroeven.

per pagina

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 3.95

Universele ongecompliceerde langere bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet en spanring. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is. Lengte 75 mm.

€ 9.45

Universele ongecompliceerde langere bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet en spanring. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is. Lengte 100 mm.

€ 9.95

Universele ongecompliceerde langere bithouder met RVS huls en voorzien van sterke spanring. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is. Lengte 152 mm.

€ 11.95

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. dit is een exta lange uitvoering van maar liefst 200 mm. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 13.95

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls en voorzien van sterke magneet. dit is een exta lange uitvoering van maar liefst 300 mm. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is.

€ 16.95

Universele ongecompliceerde bithouder met RVS huls, extra lang, 75 mm en voorzien van sterke magneet. Slank, dus ideaal als er weinig ruimte is. En kan door z'n ronde as direct in de boorkop.

€ 8.25

Bit-houder voor gebruik in de droogbouw; hoogwaardige afstandshouder van aluminium; de schroefdiepte kan traploos worden ingesteld en maakt naar wens verzinken van schroeven mogelijk.

€ 8.95

Slanke universele houder met snelwisselfunctie. Bit zit vast vergrendeld en is ook nog magnetisch.

€ 13.75

Slanke universele houder met snelwisselfunctie. Bit zit vast vergrendeld. Aandrijving is speciaal voor SDS-machines.

€ 24.95

Razendsnel vervangen van bits zonder extra gereedschap. Eén-hand bediening. Met vrijlopende huls voor soepele geleiding van het schroefgereedschap. Ook ideaal voor werkzaamheden boven het hoofd.

€ 13.75

Razendsnel vervangen van bits zonder extra gereedschap. Eén-hand bediening. Extra lang, 100 mm. Met vrijlopende huls voor soepele geleiding van het schroefgereedschap. Ook ideaal voor werkzaamheden boven het hoofd.

€ 19.95

WERA heeft speciale bits ontwikkeld van roestvrij staal(RVS), met dezelfde kwaliteit als hun beste bitjes. Door het gebruik van RVS-bits wordt het ontstaan van vliegroest(zie rechter foto) op RVS-schroeven of RVS-oppervlakten voorkomen. Kortom, als je RVS bewerkt gebruik dan ook gereedschap van RVS. Daarom adviseert WERA dan ook om bithouders te gebruiken...

€ 18.25

Impaktor-houder met veerring en magneet voor bits met 1/4" buitenzeskant aandrijving Voor het opvangen van extreme impulspieken door dubbele torsievering. Dus langere levensduur van zowel de schroef als de bit. Prima voor in combinatie met impact/slag-schroefmachines Door de slanke vorm kom je overal gemakkelijker bij

€ 17.50

De Impaktor bithouder met ringmagneet houdt extra lange en zware schroeven stevig vast. Hiermee word het razendsnel en veilig aanzetten van de schroef mogelijk. Ideaal voor het werken boven het hoofd. Zou de magneet niet nodig zijn b.v. bij werken met metaal, kan deze uit het schroefbereik gehaald en hiermee „uitgeschakeld” worden. Gebruik bij voorkeur...

€ 21.00

Hoogwaardige bit-handhouder, ideaal voor de korte bitjes. De krachtige permanente veerring houdt de bits muurvast in het gereedschap en maakt snel wisselen mogelijk. Kraftform Plus-handgreep om prettig en ergonomisch verantwoord te kunnen werken en blaren en schuurplekken te voorkomen. Harde gripzones voor een hoge werksnelheid, zachte gripzones voor een...

€ 12.95

Hoogwaardige bit-handhouder, ideaal voor de korte bitjes. De krachtige permanente magneet houdt de bits muurvast in het gereedschap en maakt snel wisselen mogelijk. Kraftform Plus-handgreep om prettig en ergonomisch verantwoord te kunnen werken en blaren en schuurplekken te voorkomen. Harde gripzones voor een hoge werksnelheid, zachte gripzones voor een...

€ 17.95

Flexibele bithouder, onmisbaar als je op onmogelijke plekken moet schroeven.

€ 18.45

Hoogwaardige bit-handhouder, ideaal voor lange klingen. De kop met snelwisselfunctie Rapidaptor maakt razendsnel wisselen van bits mogelijk zonder extra gereedschap. De krachtige permanente magneet houdt de bits muurvast in het gereedschap. Kraftform Plus-handgreep om prettig en ergonomisch verantwoord te kunnen werken en blaren en schuurplekken te...

€ 18.50

Extra korte bit-handhouder met krachtige permanente magneet die de bits muurvast in het gereedschap houdt. 

€ 9.95

WERA kruis-bit PH 1.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95

WERA kruis-bit PH 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95

WERA kruis-bit PH 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. 15 stuks in voordelige en vooral handige Bit-Box.

€ 29.95

WERA kruis-bit PH 3.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95

WERA phillips kruis-bit 50 mm PH 2. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 4.45

WERA phillips kruis-bit 50 mm PH 3. Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines.

€ 4.45

WERA kruis-bit pozidriv PZ 1.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95

WERA kruis-bit pozidriv PZ 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95

WERA kruis-bit PZ 2.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines. 15 stuks in voordelige en vooral handige Bit-Box.

€ 29.95

WERA kruis-bit pozidriv PZ 3.  Bijzonder goed geschikt voor gebruik met impact-/slagschroefmachines

€ 2.95
Toont 1 - 30 van de 322 items